Kaag en Braassem, 27 juni 2017 – In Kaag en Braassem staat duurzaamheid hoog op de agenda. Het college heeft daarom besloten om aan te sluiten bij de concessie van 17 samenwerkende gemeenten in Zuid-Holland. Daarmee worden mogelijkheden gecreëerd voor inwoners om een aanvraag te doen voor een oplaadpaal voor een elektrische auto in de openbare ruimte. PRO Kaag en Braassem is vanaf 2015 al bezig deze mogelijkheid te creëren en is daarom erg blij met dit resultaat.

Inmiddels is de overeenkomst met ENGIE Infra & Mobility B.V getekend en is het mogelijk om online een aanvraag in te dienen voor een laadpaal.  Een aanvraag doen voor een laadpaal in de openbare ruimte kun je doen via www.laadjeauto.nl. Daarbij zijn wel enkele criteria van toepassing, welke onderstaand weergegeven zijn. Voor meer informatie over de gemeentelijke duurzaamheidsambities kun je terecht op www.kaagenbraassem.nl/duurzaamheid. PRO hoopt van harte dat inwoners gebruik gaan maken van de mogelijkheid en ziet dit als een goede stap op weg naar een duurzamer Kaag en Braassem.

– Je woont of werkt in de gemeente waarin u een laadpaal aanvraagt.
– Je hebt geen eigen (bedrijfs)parkeerterrein.
– je kunt je auto niet in een parkeergarage opladen.
– Er is binnen 250 meter loopafstand geen laadpaal waar je gebruik van kunt maken.
– Je bezit (of heeft een aankoop/leasecontract) over een volledig elektrisch of een plug-in hybride voertuig (vierwielig).
– Je rijdt minimaal 10.000 km per jaar elektrisch (dit is ongeveer 2000 kWh geladen stroom per jaar).