Roelofarendsveen, 3 mei 2017 – De laatste dagen is veel onrust ontstaan over het sluiten van dorpshuis De Alkeburcht in Roelofarendsveen. Een besluit tot sluiting was nog niet genomen, maar gisteren heeft het college van burgemeester en wethouders de knoop doorgehakt en aangekondigd de deuren van De Alkeburcht zo spoedig mogelijk te willen sluiten.

PRO Kaag en Braassem is net als de andere fracties in de gemeenteraad vanmorgen (3 mei) op de hoogte gesteld van dat besluit. Hoewel het moment voor ons toch nog onverwacht komt, is het geen complete verrassing. De afgelopen jaren heeft de gemeenschap verschillende keren moeten bijspringen omdat het dorpshuis in financiële nood verkeerde. Als gemeenteraad hebben we bovendien verschillende besluiten genomen die al aantoonden dat een lange termijnoplossing noodzakelijk was (in welke vorm dan ook).

Een en ander lijkt nu in een stroomversnelling te zijn gekomen door de enorm verslechterde staat van het gebouw. Dit is voor de bibliotheek, zo hebben wij recentelijk vernomen, ook een van de redenen om binnenkort te verhuizen. Ook verschillende gebruikers van De Alkeburcht hebben al een ander onderkomen gevonden, maar dat geldt nog niet voor alle verengingen. PRO houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en we zien erop toe dat het college alle beschikbare hulp en ondersteuning biedt om de toekomst van alle gebruikers te waarborgen.

  • Klik hier voor een toelichting op het besluit van college en wethouders.
  • Klik hier voor een chronologisch overzicht van de ontwikkelingen rondom De Alkeburcht.
  • Klik hier voor een verslag van het gesprek met de pers afgelopen vrijdag.
  • Klik hier voor het rapport naar de technische staat van De Alkeburcht.
  • Klik hier voor het rapport van de gebruikers van De Alkeburcht.