Kaag en Braassem, 14 maart 2016 – Wij wonen in een mooie gemeente, een gemeente waar we invloed op kunnen hebben. Een gemeente waar we als inwoner eigenaar van zijn. We praten graag over onze woon- en leefomgeving en hebben er in de kantine of op een verjaardag allemaal een mening over. Een gemeente waarover jij kunt meepraten en meebeslissen.  

Cursus
Wil jij graag in 3 bijeenkomsten kennismaken met de gemeente? PRO Kaag en Braassem biedt jou een interessante en interactieve cursus aan! Deze cursus is bedoeld voor iedereen die niet politiek actief is en belangstelling heeft in zijn of haar eigen woon- en leefomgeving. En uiteraard ook toegankelijk als je geen lid bent van PRO Kaag en Braassem. Ben jij betrokken bij jouw dorp of gewoon nieuwsgierig naar hoe alles werkt? Geef je op!

Avond 1: Wat doet de gemeente en waarom?
Wat doet de gemeente, en waarom dan? In welke dorpen komen/blijven voorzieningen? Kan iedereen in elk dorp oud worden, of moeten er keuzes gemaakt worden? Is vergrijzing in Kaag en Braassem een probleem of juist een kans? Wat doen we om jongeren te behouden? En waar moeten we in de toekomst aan werken?

Avond 2: Kloof tussen politiek en samenleving
Is het einde van de huidige vorm van democratie in zicht? In een tijd dat een klein gedeelte van de bevolking lid is van een politieke partij, de opkomstpercentages bij verkiezingen regelmatig onder de 50{c258d5c61c03cc2cf4c8b79c2e7a602795b9ae44bc65b2c5ad60909f02c2a394} duiken en het vertrouwen in politici tot ver onder het toelaatbare is weggezakt, is dit een gerechtvaardigde vraag. De kloof tussen politiek en samenleving lijkt enorm. Een groot gedeelte van de bevolking maakt geen gebruik van het kiesrecht. Degenen die dat wel doen veranderen steeds vaker van keuze. Ons democratische systeem, gebaseerd op vertrouwen in onze volksvertegenwoordiging, wankelt door het steeds verder wegzakken van dat vertrouwen. Een onderwerp dat besproken wordt door journalisten, trendwatchers, ondernemers, inwoners en nog vele anderen. De enigen die zich hier niet echt druk om te lijken maken zijn de politici zelf.  De samenleving verandert in hoog tempo, maar het politieke systeem lijkt maar mondjesmaat mee te bewegen. Terwijl deze tijd bijna schreeuwt om samenwerking en co-creatie! Dit probleem is de grondslag van het ontstaan van PRO Kaag en Braassem. Wij willen je deze avond inspireren en van gedachten wisselen over de relatie tussen inwoner en gemeente.

Avond 3: Onderwerp bepalen we met elkaar
Het thema van deze avond bepalen wij met elkaar. Iedereen die zich aanmeld krijgt invloed in de keuze voor het thema van de derde avond. Gaan we het hebben over zorg, wonen, recreatie? Willen we een werkbezoek aan een bedrijf? Interessante gasten? We bepalen het met elkaar.

Huiswerk
Wij noemen het weliswaar een cursus, maar het is niet zo dat de deelnemers huiswerk meekrijgen en proefwerken moeten doen. PRO Kaag en Braassem neemt op een ontspannen manier mee in het ‘Wie doet wat en waarom in Kaag en Braassem’. Interessant, leerzaam en vooral ook gezellig.

Wanneer
Op dinsdagavond 12 april, woensdagavond 11 mei en woensdagavond 1 juni zijn jullie welkom. Kun je niet, maar spreekt het jouw wel aan? Neem dan contact met ons op dan bedenken we een alternatief. Deelname is gratis. Opgeven kan via info@prokaagenbraassem.nl. Of door te bellen met Thea Wesselman op telefoonnummer 06-50638416.  Na aanmelding ontvang je meer informatie over inhoud, sprekers en locatie.

Graag tot dan!