Daniek de Groot uit Woubrugge is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2020. Naast de bokaal wint hij €500,-. Bijna 200 inwoners van Kaag en Braassem brachten hun stem uit op Daniek.

Daniek staat in de gemeente bekend als de man die de lokale Chinees redde door een oproep te doen en hen te begeleiden in online marketing. Hij haalde daarmee zelfs het landelijke nieuws. Na het redden van de ‘Eastern Express Woubrugge’ ontfermt hij zich nu ook over de Woubrugse Oranjevereniging.

Tien genomineerden

Afgelopen weken konden inwoners van Kaag en Braassem stemmen op hun favoriete lokale initiatief. Zij konden daarbij kiezen uit tien genomineerden, die waren voorgedragen door leden van PRO Kaag en Braassem. De andere genomineerden waren het Sociaal Noodfonds Kaag en Braassem, de VJR, Tennisvereniging Leimuiden, Stichting GGK, ROAkamp, dierenweide Rijnsaterwoude, 4 en 5 mei Comité Kaag en Braassem, Heel Rijnsaterwoude Wandelt en Contactclown Toet.

Teruggeven aan de gemeenschap

Het is de derde keer dat de PRO Goed voor elkaar bokaal uitgereikt wordt. PRO Kaag en Braassem heeft de verkiezing in het leven geroepen om aandacht te vragen voor alle mooie initiatieven in de gemeente en om een pluim te geven aan alle mensen die zich belangeloos inzetten om het leven in Kaag en Braassem nog leuker, beter of mooier te maken. Fractievoorzitter Ruud van der Star: “PRO Kaag en Braassem en haar leden geloven in de kracht van de gemeenschap. Onze gemeente wordt gemaakt door haar inwoners. In de wijken, op scholen en bij verenigingen en clubs wordt bepaald hoe fijn het leven is in Kaag en Braassem. Onze inwoners zijn bijzonder betrokken en zetten zich vaak vol enthousiasme en energie in voor anderen. PRO Kaag en Braassem wil die inzet belonen. Daarom geven we op deze manier een flink deel van de contributie-inkomsten terug aan diezelfde gemeenschap.”

Uitreiking

Natuurlijk houdt ook PRO Kaag en Braassem zich aan de voorschriften van het RIVM. De uitreiking van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2020 vindt daarom online plaats op zaterdag 28 maart om 17.00 uur en wordt live gestreamd via het Facebook- en Instagramaccount van PRO Kaag en Braassem.

 

tekst: tekst van de koning