Kaag en Braassem, 19 maart 2018 – Fractievoorzitter Ruud van der Star van PRO Kaag en Braassem had vanmorgen de eer om de eerste ‘Goed voor elkaar-bokaal’ en bijbehorende cheque van 500 euro te overhandigen aan directeur Kees Hagenaars van basisschool Ter Does uit Hoogmade. Ter Does kreeg de meeste nominaties voor de bokaal en cheque.

Hagenaars was zichtbaar blij met deze steun. “Nu kunnen we straks naast het kijken naar de zonnepanelen ook zien wat de opbrengst daarvan is en gebruiken voor onze lessen”, zo liet de directeur weten. Ook Ruud van der Star genoot zichtbaar. “We hebben deze bokaal in het leven geroepen omdat we zien dat er zoveel betrokkenheid en initiatief in onze gemeenschap zit. In de gemeenteraad hebben we daar altijd onze mond vol van, maar we wilden de daad bij het woord voegen. Daarom geven we jaarlijks een fors deel van onze contributie-inkomsten terug aan een mooi initiatief in onze samenleving.”

Winnaar

Voor de uitreiking van de eerste ‘Goed voor elkaar-bokaal’ werden in totaal 12 initiatieven genomineerd door leden van PRO. Maar liefst 428 inwoners stemden vervolgens op de initiatieven waarbij Ter Does als winnaar uit de bus kwam.

Duurzaam

Ter Does werd genomineerd omdat de school wil verduurzamen. Bij de bouw van de nieuwe school heeft de gemeente daarvoor extra geld beschikbaar gesteld. Ter Does heeft zelf vervolgens nog 75.000 euro bijeen gebracht om volledig energieneutraal te worden. Om ook lessen te kunnen organiseren rondom energieneutraliteit, wilde de school nog graag een systeem met displays waarop is af te lezen wanneer er hoeveel stroom is opgewekt met zonnepanelen. De cheque die bij de ‘Goed voor elkaar-bokaal’ hoort, is daar een welkome bijdrage aan.