Kaag en Braassem, 07 januari 2015 – PRO feliciteert wethouder Floris Schoonderwoerd met zijn nominatie voor ‘Beste jonge bestuurder van Nederland’. Een prachtige beloning voor zijn bewezen diensten als wethouder in de gemeente Kaag en Braassem. Op 21 januari zal bekend worden gemaakt of Floris Schoonderwoerd daadwerkelijk wordt verkozen tot de beste jonge bestuurder van Nederland.

“Floris heeft de afgelopen jaren naam opgebouwd met het opstellen van de Maatschappelijke Agenda. In nauwe samenspraak met het maatschappelijk middenveld is een beleidsdocument gemaakt waarin maatschappelijke voorzieningen zoals verenigingen en sportclubs niet werden afgebroken door het korten of stopzetten van de subsidies. In plaats daarvan zijn de verenigingen en clubs een bijdrage gaan leveren aan maatschappelijke uitdagingen en werden zij versterkt. De maatschappelijke agenda is dusdanig succesvol dat het al snel navolging kreeg in andere gemeenten”. Zo luidde het argument van Binnenlands Bestuur om hem te nomineren voor de prijs.

Donderdag 21 januari wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas in CineMec te Utrecht. Tot die tijd kan er gestemd worden via de website van Binnenlands Bestuur. Klik hier om je stem uit te brengen en help Floris Schoonderwoerd naar de titel ‘Beste jonge bestuurder van Nederland’.