Fractie PRO Kaag en Braassem

De volgende mensen vormen de fractie van PRO Kaag en Braassem:

Ruud van der Star (Rijpwetering), raadslid en fractieregisseur/ fractievoorzitter, en in het dagelijks leven joyful producer bij en mede- eigenaar van The BIM Practice
‘Lean, BIM en de mens, zijn de sleutelwoorden in mijn werk. Steeds opnieuw ben ik bezig om bedrijfsprocessen in de vastgoedbranche te optimaliseren. Dat mis ik bij gemeenten. De overheid, en daarmee ook de gemeente als eerste overheid, heeft moeite om de veranderende maatschappij bij te benen. Toch is het nodig, want de kloof tussen inwoners en overheid groeit. PRO heeft vernieuwing van de gemeente tot missie verheven en vanuit mijn kennis en expertise wil ik daar een bijdrage aan leveren.’

Ruuds onderwerpen: Presidium, algemeen, vergadermodel, bestuurlijke vernieuwing, ruimtelijke ordening en de nieuwe omgevingswet

Sandra de Wagenaar (Leimuiden), raadslid
‘Politiek is minder ver weg dan je denkt, probeer het alleen zelf te zien. Zelf volg ik de gemeenteraad (online) al langer en het valt mij op dat je altijd wel een manier is om mee te denken. Ik kijk ernaar uit dit de komende jaren te gaan doen. Samen bereik je namelijk meer dan alleen, een motto dat bij mij past. Daarom voel ik mij betrokken bij mijn omgeving en daarom wil ik graag meepraten, meedenken en meedoen met PRO.’

Sandra’s onderwerpen: Schiphol, leefomgeving, dorpsraden

Hans Klink (Roelofarendsveen), raadslid, strategisch accountmanager bij Eurofiber
‘Inmiddels alweer 6 jaar raadslid. Veel gezien, veel meegemaakt en nog veel te doen. Kaag en Braassem is een gemeente waar verbondenheid hoog in het vaandel staat. Dit zie je onder andere terug in het bloeiende verenigingsleven binnen de gemeente. Dat neemt niet weg dat er genoeg uitdagingen zijn en dat wij de komende jaren voor belangrijke keuzes staan die veelal van invloed zijn op onze kinderen en kleinkinderen. Na 6 jaar als raadslid kan ik iedereen aanraden om op de een of andere manier aan te haken bij politiek binnen de gemeente. Hierbij is het niet van belang welke politieke keuze de voorkeur heeft, het gaat erom dat het boeiend is. En het gaat om je eigen leefomgeving, ofwel die van (klein)kinderen. Doe het gewoon!’

 

Thijs Brambach (Rijpwetering, roots in Leimuiden), raadslid, eigenaar Wijnspeciaalzaak Wijn & Thijs
‘Zeer actief betrokken bij lokale en regionale samenwerking. Samen kunnen we heel veel bereiken, maar dan moet iedereen wel meedenken en meedoen. En weten waar je moet beginnen met deze samenwerking. Dat kan en daarom zet ik mij heel graag in om partijen – inwoners, bedrijven en politiek – met elkaar te verbinden. Om resultaten te krijgen moeten er beslissingen genomen worden en daar moet je niet bang voor zijn, maar juist durven. Samen oplossingen bedenken én uitvoeren, daar sta ik voor.’

Thijs’ onderwerpen: Economie en ondernemen, bedrijventerreinen, recreatie & toerisme, financiën

Tanja van Klink (Roelofarendsveen), raadslid, voormalig locatieleider bescherm wonen (autisme)
Vanuit mijn hulpverleningsachtergrond is enkele jaren geleden mijn interesse in de gemeentepolitiek gewekt. Er kwamen veel verantwoordelijkheden op het gebied van zorg richting de gemeente, en nog steeds zijn er ontwikkelingen gaande. Binnen de fractie mag ik dan ook zorg dragen voor het Sociaal Domein. Het gesprek aangaan en met elkaar tot een zo goed mogelijk resultaat komen waarin iedereen gehoord wordt, daar ligt mijn kracht. Perfectie bestaat niet, maar samenwerking wel! PRO is altijd op zoek naar samenwerking. PRO zet inwoners, verenigingen en bedrijven met elkaar om de tafel en geeft hen hun verantwoordelijkheid terug.
Een mooie verandering in de politiek waar ik mij graag voor in wil zetten. Met mijn handen uit de mouwen-aanpak wil ik abstracte ideeën concreet maken en spijkers met koppen slaan. Ik ga, samen met PRO en met jou, voor resultaat!

Tanja’s onderwerp: Sociaal Domein 

Rick van Seggelen (Rijpwetering), raadslid, internationaal accountmanager bij Royal FloraHolland
‘Ik wil graag betrokken zijn om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Ik ben trots op onze gemeente en er kunnen dingen beter zoals: het ondersteunen van burgerinitiatieven en woonruimte creëren voor starters en ouderen. Ik zie kansen om initiatieven ontplooien zodat we een duurzamere gemeente worden.
Ik ben PRO omdat zij gebruik maken van de kracht in de gemeenschap. En niet zelf besluiten over zaken waar anderen meer verstand van hebben. Ik ben er van overtuigd dat het niet gaat om wat je zelf kan maar dat het belangrijker is dat je weet wie er wat kan zodat je die kracht en kennis kunt in zetten. Ik zet mijzelf in zodat we vraagstukken kunnen aanpakken door kennis en kracht te verbinden.’

Thea Wesselman (Roelofarendsveen), steun fractielid, voormalig projectleider bij Amstelring
Thea Wesselman
 Ik werd geraakt door de visie van PRO waarin eigentijdse politiek, positief denken, kansen pakken, verbinden, faciliteren, meedenken en meepraten centraal staan. Te vaak heb ik, ook in mijn werk, gezien dat nuttige en waardevolle bijdragen van kundige mensen niet werden gehoord. Dat kan en mag niet. PRO geeft de gemeente terug aan zijn burgers en maakt dat die worden gehoord en gezien. En dat op basis van een eerlijk verhaal, zonder loze beloftes.

Floris Schoonderwoerd (Oud Ade), wethouder PRO Kaag en Braassem
FlorisS liggende foto‘Als wethouder in deze gemeente heb ik de afgelopen jaren ongelofelijk veel werk mogen verzetten op het gebied van welzijn, zorg en inkomen. Ook in deze periode mag ik weer verantwoordelijk zijn voor een aantal prachtige taakvelden: jeugdzorg, wonen, sociale zekerheid, onderwijshuisvesting, sport en het implementeren van de Omgevingswet. Stuk voor stuk grote en belangrijke opgaven. Ik ben ervan overtuigd dat we al deze klussen tot een goed einde gaan brengen als het ons lukt om – nog meer dan nu – gebruik te make van de kennis en de betrokkenheid van onze inwoners. Met elkaar keuzes maken en beleid voorbereiden. Vervolgens met een rechte rug staan voor de gemaakte keuzes en eventuele weerstand trotseren.

Ik wil hier de komende jaren op blijven inzetten en hoop daarbij op het vertrouwen van de partijen in de raad, maar zeker op dat van mijn eigen partij, PRO. Het enthousiasme binnen PRO werkt aanstekelijk en geeft mij de energie om de uitdagingen voor de toekomst op te pakken. Resultaat telt. Samen werkt beter!