Kaag en Braassem, 22 januari 2016 – Wethouder Floris Schoonderwoerd is er niet in geslaagd om de titel ‘ Beste jonge bestuurder van Nederland’ in de wacht te slepen. Schoonderwoerd was genomineerd voor deze prijs, maar zag zijn collega Eelco Eerenberg (wethouder in gemeente Enschede) als winnaar uit de bus komen. Ondanks de uitslag is PRO alsnog enorm trots op de nominatie van Schoonderwoerd.

De verkiezing werd georganiseerd door Binnenlands Bestuur en vond plaats op donderdag 21 januari in het Cinemec-gebouw te Utrecht. Alvorens de winnaars in de verschillende categorieen bekend werden gemaakt, waren er diverse lezingen over het thema ‘Burgerparticipatie’. Jan van Zanen (Burgemeester Utrecht), Frank Hendriks (Hoogleraar vergelijkende bestuurskunde) en Marcel Boogers (Raad van Openbaar Bestuur) kwamen aan het woord.

Aan het einde van het programma werden de winnaars bekend gemaakt, waarbij Floris Schoonderwoerd zijn collega Eelco Eerenberg dus voor zich moest dulden. Anders winnaars waren de gemeente Leeuwarden (Best bestuurde overheid), Ton Baas (Beste bestuurder kleine gemeente) en Ahmed Aboutaleb (Beste lokale bestuurder).