Kaag en Braassem, 14 november 2016 – Wil je een huis kopen, maar mis je net dat laatste steuntje in de rug om als starter aan bod te komen? Word je een dagje ouder en wil je graag thuis blijven wonen maar zijn enkele aanpassingen nodig? Of wil je graag investeren in een duurzamer huis, maar je portemonnee laat de aanschaf van zonnepanelen niet toe? De gemeente Kaag en Braassem heeft verschillende leningen die dit mogelijk maken.

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting beheert deze fondsen namens de gemeente. De fondsen zijn niet onuitputtelijk en het kan dus op een gegeven moment zijn dat het fonds “leeg” is en het maximum aantal leningen is verstrekt. Omdat leningen moeten worden terugbetaald, vult het fonds zich na verloop van tijd ook weer. Misschien biedt een van deze leningen voor jou uitkomst. Kijk voor de verschillende leningen en voorwaarden dus zeker eens op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Het gaat om de volgende leningen:

Starterslening

Deze lening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en de hypotheek bij de bank. De lening is altijd een aanvulling op de eerste hypotheek.

Duurzaamheidslening

Met de Duurzaamheidslening wordt het particuliere woningeigenaren makkelijk gemaakt om tegen aantrekkelijke voorwaarden energiebesparende maatregelen in of aan hun woning te treffen. Zo wordt de bestaande woningvoorraad energiezuiniger. Voor de woningbezitter vallen de lasten van de Duurzaamheidslening in de meeste gevallen weg door een lagere energierekening.

Blijverslening

Met de Blijverslening bevordert de gemeente zelfstandig thuis wonen. Ouderen willen steeds vaker oud worden in de woning en de buurt waar ze nu wonen. Via deze lening wil de gemeente senioren stimuleren om na te denken over het levensloopbestendig maken van hun woning en het aanbrengen van woningaanpassingen. Voor senioren is het vaak moeilijk om geld te lenen en niet iedereen heeft voldoende spaargeld om dergelijke maatregelen te betalen. Met de Blijverslening zijn aanpassingen toch mogelijk.