Kaag en Braassem, 16 oktober 2013 – Onlangs is de landelijke week van de Veiligheid gestart. Ook in Kaag en Braassem neemt hieraan deel. Op verschillende plekken in de gemeente kijken medewerkers van de politie of er onveilige situaties zijn. Ze spreken inwoners en ondernemers vervolgens aan om verbeteringen te doen ter voorkoming van inbraken. Inwoners kunnen echter ook een steentje bijdragen door alert te zijn.

Bel 1-1-2

Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan. Dat is niet zo, het nummer kan in alle gevallen gebeld worden, wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaad situaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden.

Burgernet

Ook is het aan te raden om je aan te melden op Burgernet. Dit is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de wijk te vergroten. Hoe meer oren en ogen, hoe groter de kans dat inbrekers gepakt worden. Burgernet wordt uiteraard niet alleen ingezet bij inbraken. Ook bij een overval, een vermissing of doorrijden na een ongeval kan de politie via Burgernet vragen of mensen in de buurt met de politie meekijken.

Buurtbewoners die zich hebben aangemeld, ontvangen een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken. Op dit moment wordt 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie.

Doe ook mee!

Inmiddels zijn er al 1,25 miljoen Burgernetdeelnemers in Nederland. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties met succes kunnen worden afgesloten. Aanmelden kan, vanaf 16 jaar, via www.burgernet.nl