Leimuiden, 14 juli 2014 – Vastgoedontwikkelaar Leyten moet zich van de voorzieningenrechter houden aan de gemaakte afspraken over het Dorpshart Leimuiden. Dat heeft de rechter beslist in een kort geding dat de gemeente tegen Leyten had aangespannen. 

Het kort geding ging over de ontwikkelingsplannen voor  deelgebied Noord (boerderij van Beieren en het Maarse & Kroon gebouw). Deze plannen omvatten onder andere de verkoop en bouw van 9 grondgebonden woningen, 8 appartementen en enkele voorzieningen voor dienstverlening. Leyten wilde de ontwikkeling van het ‘deelgebied noord’ niet starten omdat de projectontwikkelaar er sinds de economische crisis geen vertrouwen meer in het heeft dat het te bouwen onroerend goed ook verkocht zal worden.

De kortgedingrechter is echter van mening dat de gemaakte afspraken realiseerbaar zijn. Zeker nadat de plannen in 2011 zijn aangepast aan de veranderende marktomstandigheden. De gemeente heeft gemotiveerd aangetoond dat voor andere projecten in Leimuiden met vergelijkbare prijzen, de belangstelling groot is.

Yvonne Peters, wethouder voor het Dorpshart Leimuiden reageert: “Wij zijn blij met deze uitspraak. Door de jaren heen hebben we ons als gemeente ingespannen om het project te laten slagen. Zo is het plan in 2011 nog bijgesteld. Wij verwachten dan ook dat Leyten op korte termijn aan de slag gaat met de uitvoering van het plan. Er ligt een goed contract en afspraak is afspraak.”

Leyten heeft nu de verplichting om binnen drie maanden een bouwvergunning aan te vragen. De gemeente wacht deze aanvraag met interesse af.