Kaag en Braassem, 8 mei 2016 – Op 12 april was het zover, de eerste cursusavond van PRO Kaag en Braassem. Het ging over wat een gemeente doet en waarom? Het was een geslaagde avond met enthousiaste cursisten (uit de diverse dorpen). Het bleek dat er een hoop interesse en betrokkenheid is bij de gemeente en de dorpen waar we in wonen.  
Bestuurslid Paul Volwater opende de avond. Vervolgens gaf Floris Schoonderwoerd een presentatie over de structuurvisie. Dit ging over allerlei trends en ontwikkelingen zoals vergrijzing, ontgroening, verkleuring, secularisatie, digitalisering, individualisering, decentralisaties en welke impact dat op lange termijn  op de gemeente heeft. Het beeld van de lange termijn is de leidraad voor keuzes op de korte termijn. Aan de hand van een kaart van de gemeente hebben we diverse thema’s besproken zoals: groen, recreatie, wonen, voorzieningen en bedrijventerreinen. Tijdens de avond was er ook genoeg ruimte voor discussie.
Op woensdag 11 mei is de volgende cursusavond, deze gaat over de kloof tussen politiek en de samenleving. En de laatste cursusavond is op 1 juni en hier bepalen wij gezamenlijk het onderwerp voor. Gaan we het hebben over zorg, wonen, recreatie? Willen we een werkbezoek aan een bedrijf? We bepalen het met elkaar.
Wil je graag aansluiten bij de cursusavonden? Stuur een mailtje naar info@prokaagenbraassem.nl of bel met Thea Wesselman op telefoonnummer 06-50638416.  Na aanmelding ontvang je meer informatie over inhoud, sprekers en locatie.