Kaag en Braassem, 23 juli 2014 – Nederland verkeert vandaag in rouw. Op deze dag van nationale rouw wordt stilgestaan bij alle slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne. Ook in Kaag en Braassem zijn de verbijstering en het verdriet groot nadat bekend werd dat vier inwoners van onze gemeente niet meer bij ons zijn.

We leven mee met hun naasten en delen de ontzetting en verbijstering over dit immense verlies. We hopen dat familieleden, vrienden en bekenden van de 298 slachtoffers veel liefde en steun vinden en krijgen.

Vluchtnummer MH17 staat in ons geheugen gegrift en het onbegrip over deze ramp blijft voor eeuwig…

Om 16.00 uur vanmiddag arriveren de eerste slachtoffers van de ramp terug in Nederland. Uit respect en ter nagedachtenis aan hen die zijn omgekomen, wordt om 16.00 uur een minuut stilte gehouden. Tevens hangen de vlaggen op alle overheidsgebouwen vandaag half stok.

In het gemeentehuis van Kaag en Braassem ligt tot en met maandag 28 juli een condoleanceregister voor Inge van der Sar en Gijs van Duijn uit Leimuiden en Truike Heemskerk en Erik van der Poel uit Rijpwetering / Oud Ade. Het register is te tekenen op alle werkdagen van 08.30 uur tot 16.30 uur en vanavond tot 20.30 uur.

 Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig dat we weten te zeggen…