Kaag en Braassem, 3 juni 2015 – Esther Draijer uit Hoogmade heeft haar werk als raadslid in de gemeente Kaag en Braassem vanaf heden neergelegd. ‘Ik vind het ontzettend jammer dat ik deze raadsperiode niet af kan maken, maar heb moeten besluiten om mijn prioriteiten bij te stellen. Er zijn andere zaken die mijn aandacht vragen, maar vanaf de zijlijn blijf ik de gemeentepolitiek en PRO natuurlijk volgen.’

Thea Wesselman van PRO Kaag en Braassem is bereid gevonden de taken van Esther over te nemen. Zij zal zich na de zomer op die taak gaan storten, want ze had samen met haar man al tijden een lange vakantie met de boot gepland staan. Vanaf de Oostzee laat ze weten ‘heel veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging’.

Ook fractievoorzitter Ilse van der Poel is tevreden met deze oplossing. ‘Ik vind het ontzettend jammer dat wij afscheid moeten nemen van Esther die het afgelopen jaar veel voor de partij is gaan betekenen, maar ik ben blij dat Thea haar taken wil overnemen. Ik weet zeker dat we met Thea na de zomer weer op volle sterkte kunnen meedraaien.’