Nominaties Goed voor elkaar bokaal 2020 – Stemmen maar!

Welk lokaal initiatief verdient €500,-? Onderstaand zie je een overzicht van de genomineerden (in willekeurige volgorde) met een korte toelichting. Alle inwoners van Kaag en Braassem konden stemmen op hun favoriete initiatief. De stemmen zijn inmiddels geteld en de winnaar is bekend.

1. Sociaal Noodfonds Kaag en Braassem

“Het Sociaal Noodfonds biedt financiële hulp aan hen die in de gemeente Kaag en Braassem ingeschreven staan en hier daadwerkelijk wonen. Dit gebeurt in de vorm van een lening, gift of in natura, afhankelijk van de situatie. Het gaat om mensen in ACUTE financiële nood, waar (nog) geen andere, al dan niet wettelijke, voorzieningen voorhanden zijn.”

2. VJR

“Al meer dan 50 jaar verzorgt de VJR een groot deel van het jaar een fijne plek waar de jeugd van 9 t/m 15 op zondag bij elkaar kan komen. Met het mooie bedrag van de Goed voor elkaar bokaal kunnen ze weer leuke materialen aanschaffen.”

3. Tennisvereniging Leimuiden

“Vanaf 2019 tot nu zijn bij Tennisvereniging Leimuiden na jaren van sparen grote projecten geïnitieerd en tot uitvoering gebracht om het tennispark mooier en duurzamer te maken. Zo zijn de doucheruimten vergroot en gemoderniseerd, is er een opslagruimte gebouwd en zijn er een extra tennisbaan en minibaan voor de jeugd aangelegd. Deze gezamenlijke investeringen zorgen voor nog meer sociale samenhang en vergroting van de leefbaarheid van Leimuiden. Wat ons betreft een mooie reden voor nominatie voor de Goed voor elkaar bokaal.”

4. Stichting GGK

Stichting GGK organiseert leuke uitjes en feestjes voor mensen met een beperking. En de vrijwilligers van de Waterduikers maken het mogelijk dat mensen met een verstandelijke beperking wekelijks naar De Tweesprong kunnen om lekker te sporten, zwemvaardigheden te verbeteren en een hoop plezier te maken. Ik denk dat de Waterduikers het bedrag goed kunnen besteden, voor bijvoorbeeld materialen of een gezellige middag.”

5. ROAkamp

“ROAkamp is een onvergetelijke week voor de jeugd van (de leeftijd) groep 7 en 8 van Oud Ade, Rijpwetering en de directe omgeving. Niet zonder uitzondering vertellen de kinderen na afloop thuis dat het ‘de leukste week ooit’ was. Het is belangrijk dat alle kinderen deze ervaring mee kunnen krijgen. Daarom wordt er veel aan gedaan om het voor alle ouders betaalbaar te houden. Zo worden alle spellen en activiteiten door de leiding zelf bedacht en ontworpen en worden alleen de noodzakelijke uitgaven gedaan. Daarnaast kan er ook op veel steun van de gemeenschap worden gerekend. Financiële bijdragen zoals de Goed voor elkaar bokaal zou enorm helpen om de week voor alle ouders betaalbaar te houden.”

6. Daniek de Groot uit Woubrugge

“Daniek redde de lokale Chinees door een oproep te doen en hen te begeleiden in online marketing. Hij haalde daarmee zelfs landelijke nieuws. Na het redden van de ‘Eastern Express Woubrugge’ ontfermt hij zich nu ook over de Woubrugse Oranjevereniging. De waardering en de ondersteuning zal bij hem goed op zijn plaats zijn!”

7. De dierenweide in Rijnsaterwoude

“De dierenweide in Rijnsaterwoude wordt al jaren alleen door vrijwilligers gerund en dat doen ze echt met een heel goed hart. Er wordt met veel liefde voor de dieren gezorgd en kinderen kunnen (als ze willen) altijd even een handje helpen, eieren rapen, vegen, eten geven. Ook daar wordt veel van geleerd. Omdat zij volledig afhankelijk zijn van bijdrages uit bijvoorbeeld giften, zal €500,- zeer welkom zijn.”

8. Het 4 en 5 mei Comité Kaag en Braassem

“Het 4 en 5 mei Comité Kaag en Braassem verdient een extra steuntje in de rug. In het kader van 75 jaar bevrijding, proberen zij op 5 mei met medewerking van vele koren en muziekverenigingen uit de gemeente een concert op te zetten voor alle inwoners.”

9. Heel Rijnsaterwoude Wandelt

Heel Rijnsaterwoude Wandelt organiseert dit jaar de zevende Rijnsaterwoudse avondvierdaagse en de derde Wintertijdwandeling. Elke jaar doen er veel enthousiaste mensen mee uit Rijnsaterwoude en omstreken. Ze wandelen elke avond 5 of 10 kilometer en na de vierde avond heeft elke wandelaar een mooie medaille. Doordat er in het dorp niet veel (grote) bedrijven zijn die ons kunnen of willen sponsoren is de organisatie elk jaar hard op zoek naar sponsors voor iets leuks of lekkers voor de deelnemers. Ook zou de prijs van de Goed voor elkaar bokaal goed uitkomen voor het realiseren van een spandoek of een kledingstuk, zodat bestuur en vrijwilligers herkenbaar zijn.”

10. Contactclown Toet

Contactclown Toet is al vier jaar een lichtpuntje voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Zij weet verbinding te maken met mensen waarmee het heel moeilijk is om contact te krijgen. Dat doet ze met bijzonder veel respect voor de mensen bij wie ze op bezoek is. Zo zorgt ze voor een moment van verwondering, ontroering, ontspanning en zelfs een lach en vreugde. Toet gaat op bezoek bij afdelingen van verzorgingshuizen, maar kan ook bij iemand individueel aan het bed komen. Ze verlicht eenzaamheid en is een aanwinst voor een dementievriendelijke gemeente. Met een bedrag van €500,- kan ze heel veel mensen blij maken en echt iets betekenen voor het verminderen van eenzaamheid.”

De stembus is inmiddels gesloten. Stemmen zijn geteld en de winnaar is bekend.

Ben je nog geen PROpinie panel lid meld je dan hier aan!