Nominaties Goed voor elkaar bokaal 2023 – Stemmen maar!

Voordat je stemt op jouw favoriet voor de PRO Goed voor elkaar bokaal 2023 kun je hier het overzicht van de genomineerden nog eens bekijken, met korte toelichting per initiatief. Er kan niet meer worden gestemd. De winnaar wordt 12 april bekend gemaakt.

Maximaal comité te Hoogmade

Sinds 2017 verzorgen ze rondom Koningsdag een hele week activiteiten voor het dorp. Het uitgangspunt is met elkaar, voor elkaar. Het heeft een vliegende start gehad. Alle verenigingen deden mee en niets was te gek. En die vliegende start is door blijven vliegen. Ook na de Corona heeft Maximaal iedereen weer enthousiast gemaakt om vol in te zetten.

Oranje comité “Juliana” te Roelofarendsveen

Opgericht in 1913 door een aantal enthousiaste en betrokken Veenders. Het oranje comité bestaat uit circa 14 gepassioneerde vrijwilligers. Jaarlijks organiseren zij de welbekende kermisweek in september en de koningsfeesten in april. In de loop van de jaren is de Veense kermis uitgegroeid tot een van de grootste en gezelligste feesten van de regio. Dit geweldige dorpsfeest zorgt voor verbinding tussen jong en oud en brengt veel plezier, samenwerking en creativiteit op gang in de “strijd” om de mooiste corsokar te maken voor de bloemencorso.

Voedselbank KBEN te Roeloafarendsveen

Het is in deze tijd een geluk voor veel mensen dat er een voedselbank bestaat. Hoe verdrietig ’t ook is als je daarvan gebruik moet maken. De missie van de voedselbank is het helpen van de mensen in de regio Kaag en Braassem en Nieuwskoop, die onder een bepaald bestaansminimum leven. Door het voedseloverschot te benutten, dragen ze ook een steentje bij aan de verbetering van het milieu. In de huidige tijd, met steeds meer en hogere kosten, is iedere bijdrage, zeer welkom.

Stichting Het Schoolhuis te Rijnsaterwoude

In 2014 is Stichting Het Schoolhuis opgericht met als doelstelling een maatschappelijke en sociale functie. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is het inmiddels uitgegroeid tot een sfeervolle ontmoetingsplek voor jong en oud en een mooi podium voor cultuur. Het uitgebreide activiteiten programma verbind de verschillende doelgroepen van het dorp. Het heeft een belangrijke functie voor de sociale saamhorigheid en slaat bruggen naar mogelijkheden dichtbij en voor iedereen.

De middeleeuwse feesten te Rijpwetering

Dit evenement heeft jaren geleden al een keer plaats gevonden en is opnieuw opgepakt door een groep enthousiaste vrijwilligers. De middeleeuwse feesten is een groot evenement, wat zorgt voor een grote verbondenheid in onze dorpen. In het weiland tussen de dorpen vinden de Middeleeuwse Feesten plaats van 12 t/m 18 juni 2023. Een volledige feestweek dus, met vermaak voor alle leeftijden. Met als doel om een geweldige feestweek te hebben, maar ook om elkaar nog beter te leren kennen.

Dierenweide Rijnsaterwoude te Rijnsaterwoude

De dierenweide is een sociale ontmoetingsplek voor jong en oud. Daarnaast worden er educatieve activiteiten georganiseerd, zoals het schapenscheren, natuureducatielessen ism met de basisschool en er wordt ieder jaar met de hele buurt geklust op burendag. Genieten van de dieren en meehelpen op de weide. De vrijwilligers zorgen ervoor dat alles er piekfijn uitziet. De Goed voor elkaar bokaal is een teken van waardering en het bedrag zal goed besteed worden. Voor het nieuwe gras bijvoorbeeld wat ze hard nodig hebben.

Inmiddels kan er niet meer gestemd worden. De winnaar wordt 12 april bekend gemaakt.