Roelofarendsveen, 19 oktober 2015 – Vanaf woensdag 21 oktober worden voor een periode van maximaal zes dagen 120 asielzoekers opgevangen in sportcomplex De Tweesprong in Roelofarendsveen. De gemeente heeft in overleg met de fractievoorzitters van de politieke partijen gehoor willen geven aan het verzoek van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) om zorg te draag voor crisisnoodopvangplekken in het land.

De 120 vluchtelingen komen uit de noodopvanglocatie in de gemeente Nieuwkoop en worden vanaf woensdag zes dagen opgevangen in De Tweesprong. Na die periode stromen de vluchtelingen door naar een reguliere opvanglocatie of een andere crisisnoodopvang. In De Tweesprong zijn de basisfaciliteiten aanwezig en ook is er voldoende ruimte om de vluchtelingen op te vangen. Op de opvanglocatie is straks medische zorg, toezicht en beveiliging aanwezig. Het complex wordt zodanig ingericht dat naast de opvang, de reguliere activiteiten in De Tweesprong gewoon doorgang kunnen vinden in deze periode.

Inloopbijeenkomsten
Voor inwoners die meer informatie willen over de crisisnoodopvang worden drie inloopbijeenkomsten georganiseerd waar zij terecht kunnen met al hun vragen. Deze zijn op dinsdag 20 oktober van 09.00 tot 10.00 uur en van 19.30 tot 20.30 uur en woensdag 21 oktober van 09.00 tot 10.00 uur. De inloopbijeenkomsten zijn in de raadszaal van het gemeentehuis. De direct omwonenden van De Tweesprong hebben vanmorgen een uitnodiging ontvangen voor een besloten bijeenkomst.

Vrijwilligers
Wie kan en wil bijdragen op welke manier dan ook, kan naam en telefoonnummer mailen naar vluchtelingen@dedriemaster.nu. De Driemaster bekijkt op welke manier we de aangeboden hulp/middelen het beste kunnen inzetten.

Actuele informatie
Op de gemeentelijke website kan iedereen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Heb je vragen? Misschien staat het antwoord al op de website en loop anders binnen bij een van de inloopbijeenkomsten.