Er stonden bewogen onderwerpen op de agenda van de beeldvormende politieke avond op 27 augustus: budget voor onderhoud aan De Tweesprong, het IKC in Leimuiden en wel of niet bijdragen aan een 333 meter-ijsbaan in Leiden. Stuk voor stuk onderwerpen die leven bij veel inwoners van Kaag en Braassem.

Niet vanuit een ivoren toren beslissingen nemen, maar dicht bij en met de mensen om wie het gaat: dat is wat PRO graag wil. Daarom waren we blij dat de bijeenkomst niet plaatsvond in het gemeentehuis, maar bij basisschool De Schakel in Leimuiden. En nog blijer zijn we met de betrokken inwoners die de moeite hebben genomen om de avond te bezoeken en te vertellen wat zij belangrijk vinden. Des te meer verhalen en meningen we horen, des te beter we alle voors en tegens van beslissingen kunnen afwegen. Dank voor jullie bijdragen!

De Tweesprong – investeren in onderhoud of niet?

Zwembad De Tweesprong heeft geld nodig voor onderhoud. Hoe staat PRO hier in? Het laatste dat wij willen – net als de rest van Kaag en Braassem – is dat De Tweesprong de deuren moet sluiten. PRO wil dus investeren. Maar wij denken dat er meer nodig is dan een snelle oplapbeurt. Wij willen kijken wat er nodig is om De Tweesprong op korte termijn open te houden, en hoe we kunnen voorkomen dat het zwembad binnen korte tijd opnieuw met grote onderhoudskosten kampt en noodgrepen moet doen, die de gemeenschap meer geld kosten dan nodig is. PRO is voorstander van een langetermijnoplossing, zodat we straks een duurzaam, up-to-date sportcomplex hebben.

Meebetalen aan 333 meter-ijsbaan in Leiden

10 september wordt tijdens de raadvergadering de beslissing genomen de gemeente Kaag en Braassem betaalt €170.000 mee aan een 333 meter-ijsbaan in Leiden. Het is een beslissing waar PRO achter staat. Waarom zo’n groot bedrag investeren in een voorziening buiten onze eigen gemeente? Kaag en Braassem is een schaatsgemeente. We hebben bloeiende ijsverenigingen, veel van onze inwoners beoefenen deze sport (het is de tweede sport in onze gemeente), en relatief veel schoppen het zelfs tot de internationale top. Ook al staat de ijsbaan buiten onze grenzen, zijn wij ervan overtuigd dat het een grote aanwinst is voor onze eigen gemeente. Een dergelijke faciliteit neerzetten in Kaag en Braassem is niet haalbaar. Op deze manier hebben we toch de voordelen van zo’n mooie faciliteit in de buurt.

IKC in Leimuiden

Het IKC in Leimuiden komt er. Reden voor gejuich, als je het ons vraagt. Bij IKC’s (Integrale KindCentra) wordt de jeugd gevormd, en dus de toekomst van onze dorpen. Nu is het zaak om goed te luisteren naar de wensen en zorgen van de inwoners van Leimuiden. Infrastructuur, voldoende parkeerruimte en meer groen zijn onderwerpen die spelen bij de inwoners. Komende tijd zullen we onderzoeken wat er echt nodig is en hoe we aan die behoefte kunnen voldoen. De veiligheid van de kinderen staat voor PRO bovenaan de prioriteitenlijst in de zoektocht naar de beste oplossing voor de infrastructuur.

 

Verslag: tekst van de koning