Kaag en Braassem, 17 maart 2018 – Basisschool Ter Does uit Hoogmade is de winnaar van de eerste ‘Goed voor elkaar-bokaal’. Maandag 19 maart om 11.00 uur reikt fractievoorzitter Ruud van der Star de bokaal en bijbehorende cheque van 500 euro uit aan directeur Kees Hagenaars van Ter Does.

Ter Does is door een lid van PRO genomineerd voor de ‘Goed voor elkaar-bokaal’, omdat de school wil verduurzamen. Bij de bouw van de nieuwe school heeft de gemeente daarvoor extra geld beschikbaar gesteld. Ter Does heeft zelf vervolgens nog 75.000 euro bijeen gebracht om de school volledig energieneutraal te maken. Om ook lessen te kunnen organiseren rondom energieneutraliteit, wilde de school nog graag een systeem met displays waarop is af te lezen wanneer er hoeveel stroom is opgewekt met zonnepanelen. De cheque die bij de ‘Goed voor elkaar-bokaal’ hoort, is daar een welkome bijdrage aan.

Twaalf initiatieven

In totaal werden twaalf initiatieven genomineerd voor de bokaal. Iedereen kon via zijn of haar e-mailadres en IP-adres vervolgens een stem uitbrengen op een van de initiatieven. In totaal werden 428 unieke stemmen uitgebracht. Stichting Geef Gehandicapten Kans, Maximaal Comité uit Hoogmade en Natuurbelevingstuin De Bult werden respectievelijk de nummers twee, drie en vier.

Contributie

Bij vaststelling van het verkiezingsprogramma 2018 heeft PRO besloten om jaarlijks een fors deel van de contributie-inkomsten van de partij terug te geven aan de inwoners. Omdat PRO gelooft in de kracht van onze gemeenschap met al haar initiatief. Basisschool Ter Does ontvangt als eerste de bokaal.