Kaag en Braassem, 22 december 2013 – PRO Kaag en Braassem is het niet eens met het besluit van de gemeenteraad van Kaag en Braassem om alle grotere transporterbusjes uit de wijken te weren. ‘ZZP-ers pesten’, vindt PRO.

Grote busjes die veel gebruikt worden door ZZP-ers waren in het verleden ook al verboden in de wijken. Ze zouden teveel ruimte en parkeerplek innemen en daardoor overlast veroorzaken voor omwonenden. Als de busjes overlast veroorzaken, is het terecht dat zij uit de wijk worden geweerd. Maar een wijk met voldoende ruimte, waar een dergelijke bus niemand tot last is, moet toch kunnen blijven staan?

Die mogelijkheid heeft de gemeente nu geschrapt. Het is voor een ZZP-er met een flinke bus die niemand tot last is, niet meer mogelijk om een ontheffing te krijgen om in de wijk te parkeren. Met andere woorden: de gemeente heeft de mogelijkheid om maatwerk te verlenen en zich servicegericht op te stellen, overboord gegooid. Een bus die overlast veroorzaakt, hoort niet in de wijk. Maar een bus die niemand tot last is, hoeft niet te worden geweerd!