Leimuiden, 16 april 2014 – De oprichting van de Dorspraad Leimuiden is een feit! Woensdagavond 16 april stemde de inwoners van Leimuiden in met de oprichting en een voorlopig bestuur. In het najaar is er een nieuwe ledenvergadering en dan wordt een nieuw bestuur gekozen. Het oprichtingsbestuur bestaat voorlopig uit: Leen Overbeek, Rosella Broekaart, Johan de Graaf, Willem Weijers, Orné Angenent, Luc van Egmond en Wieze van Elderen.

De oprichting van de Dorpsraad Leimuiden kon tijdens de oprichtingsavond in elk geval rekenen op ruime belangstelling onder inwoners. Zo’n honderd Leimuidenaren waren bijeen gekomen om te luisteren naar het ontstaan, de taken en het doel van de dorpsraad. Inmiddels heeft de dorpsraad ook al bijna 125 leden.

Na de introductie, waren de inwoners aan zet. In de zaal waren een aantal vellen opgehangen en daar konden inwoners door middel van post-its  input geven op de volgende zaken: Wat is er goed geregeld, wat kan er verbeterd worden, wat kan er op korte termijn gerealiseerd worden, wat is de belangrijkste taak van de dorpsraad en algemene vragen en opmerkingen. De uitkomsten hiervan zal de dorpsraad binnenkort delen.

De oprichters van de dorspraad hebben al bergen werk verzet, maar er is nog genoeg  te doen. De Dorpsraad Leimuiden roept inwoners dan ook op om zich vooral aan te melden voor een werkgroep. Wie geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via Facebook van de Dorpsraad Leimuiden of via dorpsraadleimuiden@live.nl.

PRO Kaag en Braassem wenst de dorpsraad veel plezier en succes! Op naar een goede en prettige samenwerking!

Dorpsraad Hoogmade – 7 mei ledenvergadering
De Dorpsraad Hoogmade houdt op 7 mei een ledenvergadering. Dan wordt het bestuur gekozen en is de Dorpsraad Hoogmade officieel een feit. Voor meer informatie over de Dorpsraad Hoogmade: zie de pagina op Facebook en volg de dorpsraad op Twitter: @DR_HME.

PRO Kaag en Braassem wenst ook de Dorpsraad Hoogmade alle goeds toe en we hopen op een nuttige en goede samenwerking.

Dorpsraden
Naast de dorpsraad Leimuiden en Hoogmade zijn er binnen Kaag en Braassem de volgende dorpsraden actief: Dorpsraad Woubrugge, Dorpsraad Oud Ade, Dorpsraad Nieuwe Wetering, en Dorpsraad Kaag – Buitenkaag.

PRO Kaag en Braassem ziet de dorpsraden als een belangrijke gesprekspartner voor de gemeente. De 21 raadsleden, de burgemeester en de wethouders zijn niet elke dag en overal aanwezig. De dorpsraden zijn de ogen en oren in de gemeenschap. Zij weten als geen ander wat er leeft en speelt in de dorpen, wijken en straten en vormen daardoor een waardevolle informatiebron en overlegpartner voor alle volksvertegenwoordigers.