Kaag en Braassem, 20 maart 2014 – PRO Kaag en Braassem komt met 7 zetels in de raad. Dat is de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2014. ‘We zijn ongelofelijk blij met dit resultaat. Als nieuwe partij, horen we in één klap tot de grotere partijen in onze gemeente’, zegt lijsttrekker Floris Schoonderwoerd trots.

Volgens Schoonderwoerd geeft de uitslag aan dat veel inwoners genoeg hebben van de eeuwige verkiezingsbeloften en erkennen dat de wereld verandert. ‘De keuze die PRO hen heeft voorgelegd was: veranderen we mee of wachten we tot we worden veranderd?’, legt Schoonderwoerd uit. ‘De kiezers in Kaag en Braassem die zo massaal op PRO hebben gestemd kiezen ervoor om zelf aan het roer te blijven en op basis van partnerschap met de gemeente op zoek te gaan naar oplossingen waar de gemeente de komende jaren voor komt te staan.’

Schoonderwoerd: ‘De kiezers heeft ons een groot vertrouwen geschonken en dat betekent dat er een grote verantwoordelijkheid op de schouders van PRO rust. Ik dank alle kiezers voor de steun, maar de grote klus begint nu. We gaan vol aan de bak.’ PRO neemt de komende dagen het voortouw in gesprekken met andere partijen om te kijken of er een gezamenlijke agenda gemaakt kan worden voor de komende jaren.

De verdere verdeling van zetels onder de andere partijen is als volgt: CDA 4 zetels, SVKB 5 zetels, VVD 2, D66 3 zetels.