PROpinie panel

Jouw kennis en betrokkenheid zijn goud waard!

Help ons daarom om besluiten te nemen in de gemeenteraad van Kaag en Braassem waarin wij gevoed worden door jouw inzichten. Word daarom nu lid van het PRO Kaag en Braassem PROpinie panel en geef met enige regelmaat je mening over actuele onderwerpen die spelen in de gemeente. Ontvang daarnaast incidenteel een vrijblijvende uitnodiging voor een activiteit die jou aanspreekt.Het kost jou amper tijd en wij zijn ontzettend blij met jouw mening die we meewegen in onze standpunten!

Wat is het doel van het PROpinie panel?

PRO wil veel meer bouwen op de kennis en meningen van inwoners. Het huidige systeem van besluitvorming bij gemeenten benutten dat te weinig. Want wees nu eerlijk: wie gaat er nog avonden achter elkaar op een gemeentehuis zitten om ellenlange vergaderingen bij te wonen? Slechts een handjevol mensen. Dat betekent dat jij bestuurd wordt door dat handjevol mensen. Nemen zij goede beslissingen? Over het algemeen wel, maar slechts gebaseerd op een gezonde dosis algemeen verstand en veel doorzettingsvermogen.

PRO zou graag zien dat Kaag en Braassem veel meer beleid gaat maken op hoofdlijnen, waarbij de details of nadere invulling op een later moment samen met de inwoners wordt gedaan. Bij het uitzetten van die hoofdlijnen kunnen we wel wat kennis uit onze mooie gemeente gebruiken. Door af en toe een enquête of onderzoek uit te zetten, kunnen we veel meer intelligentie, betrokkenheid en meningen inzetten dan tot nu toe het geval was. En dat op een laagdrempelige manier, zonder dat het jou zeeën van tijd kost! De uitslag van een onderzoek koppelen we uiteraard aan je terug.

Dat is onze missie: jij levert jouw visie, wij laten die zwaar meewegen in ons standpunt en nemen de (soms moeilijke) besluiten in de gemeenteraad.

Wie kan er meedoen?
Iedereen die in Kaag en Braassem woont kan meedoen aan het PRO Kaag en Braassem PROPINIEPANEL. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van PRO Kaag en Braassem (maar het mag natuurlijk wel!).

MELD JE NU AAN