Kaag en Braassem, 25 januari 2018 – Ruud van der Star is de lijsttrekker van PRO Kaag en Braassem voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van PRO Kaag en Braassem heeft hier vanavond mee ingestemd. Van der Star zegt verrast te zijn dat hij de hoogste notering op de lijst heeft gekregen. “Ik heb aangegeven dat ik een hoge plek op de lijst ambieer, maar dat ik ook bereid ben om de partij vanaf de achtergrond te ondersteunen. Dat ik nu lijsttrekker mag zijn en de kandidaatstellingscommissie mijn energie voor de club waardeert, is een eer.”

Van der Star ziet zichzelf de komende periode vooral als een regisseur die de grote lijnen voor de komende jaren uitzet en bewaakt. “Iedereen weet dat ik die politiek zo graag wil veranderen omdat zoveel tijd verloren gaat aan eindeloze vergaderingen, maar ik moet accepteren dat het langzaam gaat. Ik wil mij echter blijven inzetten voor directere vormen van democratie, die beter pas bij de huidige tijd, zonder avond-aan-avond op het gemeentehuis te zitten.”

Enthousiasme

Ivor Bergsma, Idi van der Meer en Rob van der Hoorn vormden samen de kandidaatstellingscommissie die het bestuur van PRO heeft geadviseerd over de kieslijst. Zij waren zeer te spreken over de kwaliteit van de kandidaten. “Een mix van man-vrouw, geografische spreiding over de gemeente en ‘ervaren’ en ‘nieuw’ spelen altijd een rol bij de totstandkoming van zo’n kieslijst”, verwoordde Rob van der Hoorn. “Maar vooral het enthousiasme van alle mensen die zich hadden gemeld, werkte aanstekelijk. Daarom werd het voor ons nog een lastige klus, maar we denken een mooie evenwichtige kieslijst te hebben samengesteld.

Goed voor elkaar

Naast de kieslijst heeft de ALV ook het nieuwe verkiezingsprogramma ‘Goed voor elkaar’ vastgesteld. In het programma, te vinden op deze website, zijn op 13 thema’s en per kern onderwerpen benoemd die voor PRO de leidraad vormen in deze verkiezingsperiode.

Kandidatenlijst

De volledige kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

 1. Ruud van der Star (Rijpwetering; fractieregisseur)
 2. Laura van Klink (Oude Wetering)
 3. Sandra de Wagenaar (Leimuiden)
 4. Hans Klink (Roelofarendsveen)
 5. Thijs Brambach (Rijpwetering, roots in Leimuiden);
 6. Tanja van Klink (Roelofarendsveen)
 7. Evert Henrotte (Rijnsaterwoude)
 8. Roel van Leeuwen (Rijpwetering, roots in Hoogmade)
 9. Rick van Seggelen (Rijpwetering)
 10. Guus de Koning (Roelofarendsveen)
 11. Thea Wesselman (Roelofarendsveen)
 12. Luuk Kuiper (Roelofarendsveen)
 13. Joost van der Geest (Rijpwetering)
 14. Richard Bakker (Hoogmade)
 15. Koen Mollers (Leimuiden)
 16. Ilse van der Poel (Roelofarendsveen)
 17. Milan Corba (Oude Wetering)
 18. Idi van der Meer (Roelofarendsveen)
 19. Dennis van Klink (Oude Wetering)
 20. Rinus Menken (Woubrugge)
 21. Guus Bakker (Oude Wetering)
 22. Ramon Borst (Rijpwetering)
 23. Jim Koek (Hoogmade)
 24. Arjen Bakker (Roelofarendsveen)
 25. Dick Heemskerk (Oud Ade)
 26. Hans Boer (Woubrugge)
 27. Paul Volwater (Maarssen)
 28. Co van de Weteringh, (Rijnsaterwoude)
 29. Floris Schoonderwoerd (Oud Ade)