Leimuiden, 19 juni 2015 – PRO Kaag en Braassem heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het bedrijf Sushi Ran, dé specialist van Nederland in Sushi. PRO was bijzonder onder de indruk van het bedrijf en zijn eigenaar, meneer Hiroshi Tsujimaru, en zijn vader Jun.

Aanleiding voor het bezoek vormde de recente ontwikkelingen rond Drechthoek II in Leimuiden, waarbij de Raad van State het bestemmingsplan afkeurde. Sushi Ran zit in de tussentijd dringend verlegen om meer ruimte, zoals PRO vandaag zelf kon zien.

Uitbreiding
Sushi Ran is inmiddels de grootste leverancier van Sushi aan de Benelux met zo’n 150.000 stuks per dag en 180 werknemers. En het bedrijf is nog steeds groeiende, zo vertelde meneer Tsujimaru. Vandaar dat vóór november al een kleine uitbreiding op de huidige locatie wordt ontwikkeld, terwijl de nieuwe plannen voor Drechthoek II langzaam verder vorm krijgen. Daar liggen dan vervolgens nieuwe mogelijkheden voor Sushi Ran.

IMG_2804‘Want we willen graag in Leimuiden blijven’, legde de eigenaar uit. ‘Vorig jaar hebben we even gekeken naar een andere locatie buiten de gemeente, maar Leimuiden ligt centraal tussen de steden en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bovendien hebben we inmiddels veel werknemers uit Leimuiden en Alphen die we hebben opgeleid en de liefde voor ons product hebben meegegeven. Die mensen zijn niet allemaal in staat om mee te verhuizen naar een nieuwe locatie en uiteindelijk zijn het de mensen die onze Sushi maken, niet het gebouw.’