Swiffers Hoeve wint de Goed voor elkaar bokaal 2019. De dierenopvang in Nieuwe Wetering wist de meeste stemmen in de wacht te slepen in de verkiezing. Naast de bokaal krijgt Swiffers Hoeve €500,-.

 

Het is de tweede keer dat PRO Kaag en Braassem de Goed voor elkaar bokaal uitreikt. Leden van de politieke vereniging konden initiatieven voordragen die de gemeente mooier, gezonder, leuker, duurzamer, sportiever of op een andere manier beter maken. In totaal werden negen initiatieven genomineerd, waaronder Stichting Zomerkamp Hoogmade, werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem en contactclown Toet. Vervolgens mochten alle inwoners van Kaag en Braassem stemmen op hun favoriete initiatief; een oproep waar meer dan 800 mensen gehoor aan gaven.

Verbouwing schuur

Iedere nominatie ging vergezeld van een motivatie. Bij Swiffers Hoeve luidde die als volgt: “Mensen en dieren zijn goed voor elkaar bij Swiffers Hoeve. Dieren die zorg en opvang nodig hebben, bijvoorbeeld omdat hun baasje is opgenomen in een instelling of ziekenhuis, worden warm ontvangen en kunnen hier tijdelijk verblijven, groot worden of herstellen totdat ze terug kunnen naar de natuur, hun baasje of een nieuw thuis. En als dat niet lukt, kunnen zij blijven als bewoners van de dierenweide. Kinderen kunnen tussen en met de dieren spelen en helpen met de verzorging. En wat geweldig is: zo lang het mogelijk en wenselijk is gaan de vrijwilligers van Swiffers Hoeve met de dieren op bezoek bij het oude baasje. Swiffers Hoeve heeft een grote schuur, die wordt op dit moment geschikt gemaakt voor de opvang van meer dieren en voor de mogelijkheid bezoekersgroepen binnen te kunnen ontvangen en een educatief programma aan te bieden. Daar is de bonus zo welkom voor! Hoe mooi zou het zijn wanneer de schuur klaar is voor de zomer!”

Kracht van de gemeenschap

Het bedrag dat Swiffers Hoeve wint, is afkomstig van de contributie-inkomsten van PRO Kaag en Braassem. Fractievoorzitter Ruud van der Star: “Wie lid is van PRO, gelooft in de kracht van de gemeenschap. Het geld kan dus niet beter besteed worden dan aan de mensen die hun kennis en tijd gebruiken om onze leefomgeving te verbeteren.”

 

Tekst: tekst van de koning