Kaag en Braassem, 10 januari 2014 – Op 19 maart mag je weer naar de stembus, maar weet jij al op wie je gaat stemmen? Op wie kun je eigenlijk stemmen en wat willen die partijen? Wat hebben nieuwkomers als PRO Kaag en Braassem en D66 te bieden? Een goede manier om daar achter te komen, is door een van de verkiezingsdebatten bij te wonen voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. 

In aanloop naar de verkiezingen houdt de gemeente een verantwoordingsdebat en een lijsttrekkersdebat. De verkiezingsdebatten zijn openbaar en iedereen is van harte welkom.  Beide debatten beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Vrijdag 31 januari- Verantwoordingsdebat
Henk van Tol, gesprekleider van de debatten, laat in dit eerste debat de politieke partijen VVD, CDA, SvKB en PvdA terugkijken op de afgelopen vijf jaar. Wat wilden ze bereiken? Wat is er wel en niet bereikt en waarom? Ook kun je de fractievoorzitters van deze partijen bevragen. D66 neemt niet deel aan dit debat omdat zij de afgelopen vijf jaar geen deel uit maakten van de raad. Het verantwoordingsdebat wordt gehouden in het Rabobankgebouw ’t Oog in Roelofarendsveen

Vrijdag 7 maart- Lijsttrekkersdebat
In het lijsttrekkersdebat zal Henk van Tol de politieke partijen vragen om vooruit te kijken. Wat willen reeds gevestigde partijen CDA, VVD en SvKB de komende vier jaar bereiken? En hoe zit dat bij de nieuwkomers PRO en D66? Waarom denkt een partij dat zij het beter kan doen dan een andere partij? Ook tijdens dit debat kun je de lijsttrekkers vragen stellen. Het lijsttrekkersdebat wordt gehouden in De Ontmoeting in Leimuiden.