Kaag en Braassem, 12 april 2015 – Op vrijdag 10 april jl. zijn we met een delegatie van PRO Kaag en Braassem op bezoek geweest bij Zorgboerderij Inversa (Woubrugge) en de brede school Kaskade (Roelofarendsveen). Zo kunnen wij zien hoe hun werk er in de praktijk aan toe gaat.

Zorgboerderij Inversa
Op deze zonnige vrijdag werden we vriendelijk ontvangen door mevrouw van der Weegen en de heer van Leeuwen. De directeur en zorgcoördinator van de boerderij. Zij hebben ons uitgelegd hoe het er bij hen aan toe gaat. Bij Inversa wordt er dagelijks 24-uurs zorg en dagbesteding gegeven aan jongvolwassenen met een verstandelijke beperking of autisme. Er is plek voor 10 jongeren. Op de boerderij is er genoeg te doen, veel verschillende taken maar er is ook tijd voor ontspanning. Per dag wordt duidelijk op een bord aangegeven met welke activiteiten de bewoners aan de slag gaan. Na de uitleg was het tijd voor een rondleiding, door de boerderij, zomerhuis en over het erf.
Website zorgboerderij Inversa.

Brede school Kaskade
Na het bezoek aan Inversa was het tijd om naar de brede school Kaskade te gaan. Hier werden we ook zeer hartelijk ontvangen en zijn rondgeleid n bijgepraat door mevrouw Dissevelt, mevrouw Bakker en mevrouw de Lange. De directrice van Kindkracht 0/12, controller van Kindkracht 0/12 en directrice van basisschool de Kiem. Ze hebben veel verteld over hoe het gaat met de brede school, wat een brede school nu precies inhoud en waar de focus ligt de komende tijd.

De brede school Kaskade is de eerste brede school in Kaag en Braassem en deze bestaat sinds 2011. Het is een multifunctioneel en toekomstbestendig gebouw. In de brede school is kinderopvang Kindkracht 0/12 (Spetters), basisschool de Kiem en het kernteam gevestigd. Ze hebben een sportzaal, techniekruimte, keuken, patio en vergaderzalen. De brede school wordt ook gebruikt door bijvoorbeeld verenigingen. Een groot voordeel van een brede school is dat je verschillende voorzieningen onder één dak hebt. De kinderopvang en het basisonderwijs sluiten op elkaar aan. De brede school is een voorziening voor kinderen van 0 t/m 12 jaar waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten.
Website brede school Kaskade.

Wij willen Inversa en de brede school Kaskade erg bedanken voor hun gastvrijheid en de interessante dag!

De komende tijd staan er meer werkbezoeken gepland. Niet alleen voor de portefeuille Sociaal Domein maar ook de andere portefeuilles komen aan bod.