Over PRO Kaag en Braassem

PRO Kaag en Braassem is een brede, lokale politieke vereniging die zich inzet voor een modern, eigentijds gemeentebestuur dicht bij de inwoners. De vereniging is opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers die ziet dat we nú moeten inspelen op de veranderende taak van de gemeente.

De landelijke overheid heeft besloten dat gemeenten meer taken krijgen met beperkte financiële middelen. Dat betekent dat inwoners, verenigingen en bedrijven een grotere eigen verantwoordelijkheid krijgen en dat de politieke besluitvorming moet veranderen. Gebeurt dat niet, dan verliest Kaag en Braassem voorzieningen. Alleen met elkaar – gemeente én inwoners – kunnen we onze voorzieningen overeind houden en uitdagingen het hoofd bieden. Daarbij benadrukken we dat we niet alles kunnen houden zoals het nu is. Het gebruik van allerlei voorzieningen neemt fors af, terwijl op andere plaatsen nieuw aanbod ontstaat. Daarom moeten we keuzes maken. PRO Kaag en Braassem durft die keuzes te maken, samen met jou!

Ook meedoen?

PRO-actieve, PROgressieve en positieve mensen kunnen wij goed gebruiken om de uitdagingen die we onszelf hebben gesteld, ook te verwezenlijken. Ook jij kunt meedoen met PRO Kaag en Braassem of kunt onze uitdaging met een kleine bijdrage ondersteunen.