Woubrugge, 10 juli 2014 – De bouw van zorgcentrum Hussonshoek in Woubrugge is sinds enige tijd aan de gang. Midden 2015 wordt het complex opgeleverd. Om alle betrokkenen en omwonenden te informeren over het verloop van de bouw en de inrichting van de openbare ruimte om het pand, hielden de gemeente Kaag en Braassem, Woondiensten Aarwoude en ActiVite dinsdagavond 8 juli een informatieavond in Café Die2 in Woubrugge. 

Wethouder Henk Hoek opende de avond met de boodschap dat het college graag inzichten van inwoners ontvangt aan de voorkant van een project, omdat inwoners vaak essentiële informatie in pacht hebben om een project goed te laten slagen. En bovendien ook de toekomstige gebruikers zijn van wat bedacht of aangelegd wordt. ‘Zoals u allen weet is de bouw van het zorgcentrum midden in het centrum van Woubrugge al in volle gang. Wij ontvangen deze avond graag uw ideeën voor de omliggende omgeving van het gebouw. Daarvoor is de gemeente verantwoordelijk. Voordat we een stoeptegel leggen of een boom planten, horen we graag van uw ervaring over en wensen bij het gebied’, sprak de wethouder.

De aanwezigen gingen later op de avond in gesprek met de projectleiders van Woondiensten Aarwoude en de gemeente en veel vragen konden beantwoord worden. Ook ontvingen de projectleiders suggesties van inwoners over onder andere parkeren en verlichting die meegenomen kunnen worden in de uitwerking van het plan. Daardoor wordt de kwaliteit van de openbare ruimte nog beter.

Een veelgehoorde vraag in Woubrugge, ook van de dorpsraad, is hoe straks de toewijzing van de zorgwoningen verloopt. Woondiensten Aarwoude en ActiVite konden daarover duidelijkheid geven. Zorgindicaties worden afgegeven door het CIZ, een instelling die namens de overheid bepaalt op hoeveel zorg mensen recht hebben. Hussonshoek biedt in de toekomst woningen waar 24 uur per dag zorg geleverd wordt. Daarom worden deze woningen beschikbaar voor mensen met een zwaardere zorgvraag. In 2015, richting de oplevering van de woningen, kan pas duidelijkheid volgen over wie er kunnen wonen. Mogelijk komen mensen die nu in aanmerking komen voor de 24-uurs zorgwoning dan helemaal niet meer in aanmerking of hebben bijvoorbeeld andere zorg nodig. De bepaling op dat moment wie een 24-uurs zorgwoning nodig heeft, is dus de beslissende factor. Daarnaast is de landelijke wetgeving over zorg nog in de maak en die is ook bepalend. Informatie over de toewijzing van de woningen wordt in 2015 gecommuniceerd door Woondiensten Aarwoude en ActiVite.

Hussonshoek

Hussonshoek is een samenwerking tussen Woonsdiensten Aarwoude, ActiVite en gemeente Kaag en Braassem. Het is de bedoeling dat de gemeente medio 2015 een goed functionerend zorgcentrum rijker is. Ook de ruimte om het complex wordt dan opgeleverd. Het zorgcomplex ligt in het centrum van Woubrugge.